DURF! Cirque de la Liberté
ASM-Haven 22 juni t/m 10 juli 2016


Het overweldigende succes van ‘Fashionata, Cirque de la Mode’ (2014) en STROOM, Cirque de la Liberté (2015) is voor ons aanleiding geweest om in de zomer van 2016 de spiksplinternieuwe circustheatershow DURF! Cirque de la Liberté te presenteren aan jong en oud, arm en rijk en mensen uit alle culturen.


“The struggle for freedom is never won simply. It is always in progress and it takes the courage of each person to believe they have the power to affect the collective good by touching hearts and inspiring change.” Nelson Mandela


Bovengenoemd citaat van Nelson Mandela vormt éen van de belangrijkste inspiratiebronnen voor het maken van deze spiksplinternieuwe show. Nelson Mandela heeft de wereld duidelijk gemaakt dat de strijd voor Vrijheid altijd in ontwikkeling is en dat we de kracht bezitten om het collectief goed positief te beïnvloeden door harten te raken en tot verandering te inspireren.
Hoe waar zijn Mandela’s woorden! De wereld schudt op haar grondvesten. De Vrijheid moet ‘bevochten’ worden echter zonder wapens en geweld, maar mét woorden, mét de pen, mét de kunsten, in dialoog en samenzijn met respect voor iedereen:
DURF grenzen te verleggen, DURF te veranderen, DURF te geven, DURF te ontvangen, DURF jezelf te zijn, DURF samen te leven en te genieten!


De bijzondere locatie, de ASM-Haven, is gelegen aan de Rijn tussen twee bruggen, vernoemd naar twee strijders voor de Vrijheid: Nelson Mandela en John Frost.
Wat deze voormalige scheepswerf ook bijzonder maakt is dat het Arnhem Noord en Zuid met elkaar verbindt en daarmee symbool staat voor de (noodzakelijke) verbinding tussen mensen.


Samen vieren we de Vrijheid. Samen genieten we van het ongekende avontuur dat DURF! Cirque de la Liberté is. Circustheater met een lach en een traan…


We hopen u te mogen verwelkomen bij het circus van de Vrijheid.
Komt dat zien en beleven!Géraldine Lodders en Gerda Kalsbeek
directie stichting touchstones

nico en co ontwerpers, Geraldine Lodders stichting touchstones